Versión Accessible
EENS Meritxell

pinCarrer dels Barrers, 10
     AD500 Santa Coloma
phone-icon(+376) 721 731

David R. Murias ha fet entrega d’un xec de 1.500 euros a la directora de l’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell, Celine Mandicó, corresponents a part de la recaptació que el filòsof va obtenir amb els seus cicles de xerrades ‘Divendres de canvi’.

El donatiu contribuirà a introduir més eines tecnològiques que faciliten el procés d’aprenentatge de les persones ateses, com per exemple, tauletes. L’objectiu de l’EENSM és poder generalitzar l’ús d’aquestes eines com a metodologia de treball del centre pel seu atractiu i la seva interactivitat amb l’usuari.
 
Els diners sorgeixen d’un projecte de desenvolupament humà anomenat ‘Divendres de Canvi’ que David R. Murias va portar a terme a Escaldes-Engordany des del setembre del 2016 fins al juny del 2017. Tot i ser unes xerrades d’accés gratuït, es va recaptar més de 2.000 euros gràcies als assistents que voluntàriament feien el seu donatiu. D’aquesta recaptació, el filòsof David R. Murias n’ha volgut destinar part a l’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell perquè pugui invertir-los en la compra d’eines tecnològiques d’aprenentatge. 

 

El cap de Govern, Toni Martí, ha lliurat aquest divendres el regal de Nadal a l'escola especialitzada Nostra Senyora de Meritxell que, en aquesta ocasió, ha estat un sistema de descans elèctric i reclinable. Com cada any per aquestes dates, el cap de Govern fa una visita a l'EENSM durant la qual entrega un regal perquè puguin beneficiar-se les persones ateses. Enguany, l'obsequi ha consistit en una butaca elèctrica que, entre altres característiques, permet a la persona que està asseguda posar-se dreta de manera independent. Tanmateix, la butaca ofereix la possibilitat de fer canvis posturals i, en poder aixecar-se el recolza peus, millora el retorn venós. 

Durant la visita, el cap de Govern, acompanyat pel ministre d'Afers Socials Justícia i Interior Xavier Espot, del ministre d'Educació i Ensenyament Superior Eric Jover, de la secretària d'Estat d'Afers Socials i Ocupació Ester Fenoll, de la directora del departament d'Inspecció i Qualitat Educativa Marie Pagès, han parlat amb les persones ateses i han pogut conèixer de primera mà del grup jove ocupacional d'usuaris dels tallers ocupacionals, Xeridell, quines són les activitats que fan. A més, el cap de Govern ha pogut viure una experiència sensorial amb el ‘MyRoom’ i, per finalitzar la visita, les persones ateses que durant l'any fan classes del grup de cant han fet una petita demostració a tots els assistents en una cantada de nadales.

 

L’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell destinarà l’import que el BC MoraBanc entrega cada any com a regal nadalenc a complementar l’equipament del nou equip de golf que la institució ha posat en marxa aquest 2017 amb el suport de la Federació de Golf d’Andorra. 

El Bàsquet Club MoraBanc ha fet aquest dijous la tradicional visita a l’EENSM durant la qual ha fet l’entrega del regal de Nadal. Aprofitant l’avinentesa, els jugadors i membres del club - directiva i tècnics- han participat en diferents activitats esportives que el centre ha programat amb motiu d’aquesta jornada. Concretament, els jugadors han practicat golf amb alguns usuaris i, posteriorment, han celebrat un partit de bàsquet.

Ha estat una tarda plena d’esport durant el qual els usuaris han gaudit amb els jugadors Guille Colom, Przemek Karnowski, Jaime Fernández, David Walker, Andrew Albicy i John Shurna. També hi han assistit representants de la directiva, encapçalats pel president, Gorka Aixàs, Francesc Solana, general manager del club, i Gabriel Fernández, cap de comunicació. Completaven la delegació els tècnics Joan Peñarroya, Chechu Bermudo, David Eudal i Paco Vázquez.

Any rere any, el BC Morabanc dedica el seu regal nadalenc a fomentar l’activitat física de les persones ateses a l’EENSM. L’esport, a més d’aportar beneficis físics o psicomotrius, aporta a les persones que ho practiquen uns beneficis educatius, socials i emocionals. La pràctica esportiva permet treballar hàbits d’autonomia general, treballar en equip i adquirir conceptes de normativa o de comportament. 

 

Aquest matí s’ha presentat la 4a edició del Concert de Nadal que interpretarà el Cor dels petits cantors del Principat d’Andorra. L’acte, que està patrocinat per Andbank, se celebrarà el dia 15 de desembre al Centre de Congressos d’Andorra la Vella amb el títol “No ho entenc”. El concert començarà a les 21 hores.

Josep M. Cabanes, sots-director general de Relacions Institucionals, Pilar Díez, presidenta de l’Escola Especialitzada, Catherine Metayer, directora del Petits Cantors i Marta Déu, creadora del fil històric del concert, han presentat el programa d’aquest any i les novetats que veuran els assistents en la 

Josep M. Cabanes d’Andbank, ha comentat el compromís de l’entitat amb la societat i el suport a actes culturals com aquest, que uneixen la vessant cultural amb la solidaritat, a més de poder col·laborar en els diversos projectes que l’EENSM té en marxa. 

Per la seva banda, Pilar Díez ha explicat que aquest concert és una acció molt important per ajudar a tirar endavant els projectes que l’escola té previstos per enguany, i enguany es destinarà a les activitats d’equinoteràpia, que ja es va iniciar l’any passat. També ha comentat que desitja que hi hagi una molt bona assistència el dia del concert, i fa una crida tant a adults com a nens i joves, ja que pot ser un interessant apropament a la música per a ells.

La directora del Cor dels petits cantors del Principat d’Andorra, Catherine Metayer, ha anunciat que el concert d’aquest any serà molt emocionant, “no volem un concert tradicional, volem que hi hagi vida dins el cor, així que hem introduït diverses novetats, com un ball i una final de concert amb el grup de persones ateses de l’EENSM”.

Marta Déu, la creadora de la història del concert, ha explicat que “és una història molt emotiva, d’un nen que no entén moltes coses arrel  de l’absència del seu avi, tot això explicat, evidentment, amb un llenguatge molt infantil”. 

Aquest any hi haurà sobre l’escenari 50 nens i nenes, que estaran acompanyants per un conjunt instrumental, i el concert durarà 1 hora i quinze minuts aproximadament. 

Quant a les cançons, hi haurà una varietat de diferents països, idiomes i estils. A banda de les més tradicionals, també hi haurà alguna de la comèdia musical Glee, entre d’altres s’interpretarà “les dotze van tocant”, “Santa Claus is coming’ to town” o el clàssic “Fum, fum, fum”, que tancarà l’espectacle. 

El preu de l’entrada és de 15 euros. Es poden adquirir a l’oficina del cor, a l’EENSM, a la Llacuna i també a les oficines d’Andbank, així com a l’Auditori el mateix dia del concert. Igualment, amb l’entrada es podrà participar en una rifa benèfica, que tindrà lloc després del concert.

A més de les entrades convencionals també s’ha habilitat una fila zero per tots aquells que no puguin assistir-hi el dia del concert

 

Repertori:

El cant dels ocells -

Les dotze van tocant

Little Drummer Boy

Merry Christmas Darling

Baby, It’s Cold Outside

Oh arbre sant!

El noi de la mare

Candelight Canon

Al·leluia de Cohen

Holy Night, Silent Night

Carol of the Bells

Santa Claus Is Coming To Town

Fum, Fum, Fum 

 

Conjunt instrumental:

Piano. Nicolas Licciardi

Quartet de cordes: jordi Albelda, Eva santamargarita, REbecca Ballester, jordi junior Albelda

Percussió: Ayrton Medeiros

Escenografia: Fanny Noel,

Costums: Suzy Rui

Decoració escenari: Tot Natura

 

Agraïments als comerços que han donat material per a la rifa benèfica:

Direct bus, Roca&Ribes, Pyrenées, Júlia, CCA, Fundació Claverol

 Roda de premsa Presentació Concert de Nadal Petits Cantors

 

 

Any rere any, en el marc del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat que es celebra el 3 de desembre, l’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell organitza una activitat d’inclusió social amb la col·laboració d’altres institucions del país. Un any més, sota el lema 'La inclusió social de les persones és cosa de tots', s’ha col·laborat amb un centre educatiu, en aquesta ocasió, s’ha fet amb el Col·legi Janer.

El projecte consisteix en l’organització d’un concurs d’obra gràfica entre els alumnes de Segona Ensenyança del centre educatiu, del qual n’ha sortit la imatge que il·lustrarà la tassa commemorativa que l’EENSM comercialitza cada any, per aquestes dates, a través del programa de tallers ocupacionals Xeridell.

L’elecció del disseny guanyador va tenir lloc el divendres 23 de novembre entre les  propostes presentades pels nois i noies del centre educatiu. Un jurat format per la vicepresidenta de la Junta Rectora de l’EENSM i la presidenta de la FAAD; un expert de l’EENSM en disseny i producció; una usuària dels Tallers Ocupacionals Xeridell, un professor de plàstica i un alumne del Col·legi Janer es va encarregar de fer la selecció.

L’activitat s’ha completat avui amb la visita d’un grup d’alumnes del Col·legi Janer als Tallers Ocupacionals Xeridell, durant la qual se’ls ha presentat el disseny guanyador i han treballat, mà a mà, en la confecció de les tasses amb el grup de serigrafia del taller. Amb aquesta activitat, l’EENSM busca un objectiu clar d’acostament i sensibilització dels joves envers la inclusió social de les persones amb discapacitat.

Les noves tasses es comercialitzaran al preu de 6 euros cada unitat i seran, juntament amb el calendari del 2018, les novetats del ventall de productes que estan a disposició del públic a la xarxa de punts de venda dels Tallers Ocupacionals Xeridell: Roca&Ribes, CCA i els mateixos tallers.

 

L’Escola d’Art de Sant Julià de Lòria acull, durant el mes de novembre, 14 alumnes del centre de Dia B de l’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell (EENSM). Els joves es traslladen als tallers de l’Escola d’Art i realitzen quatre sessions d’un taller de ceràmica decorativa.

Aquesta iniciativa va sorgir el curs passat i va ser una experiència molt enriquidora, segons les organitzadores. D’una banda es treballen eines d’expressió plàstica pel desenvolupament de certes habilitats com la psicomotricitat fina i la cognició. D’altra banda, augmenta l’atenció sostinguda, afavoreix el reconeixement d’imatges i potencia la creativitat. A més, també els beneficia fer aquesta activitat fora de l’entorn habitual, ja que fomenta la inclusió i la socialització amb noves persones i nous espais.

Aquests tallers es promouen amb l’objectiu que les persones ateses per l’EENSM participin activament i puguin gaudir de l’oportunitat de participar d’aspectes de la vida comunitària com la cultura en general i la ceràmica en particular.

Els resultats finals del taller serviran per decorar l’Escola durant el Nadal i després s’emportaran les peces de ceràmica a casa.

 

Vols col·laborar amb nosaltres?

Carrer dels Barrers, 10 - AD500 Santa Coloma - Contacte