Versión Accessible
EENS Meritxell

pinCarrer dels Barrers, 10
     AD500 Santa Coloma
phone-icon(+376) 721 731

L’Escola d’Art de Sant Julià de Lòria acull, durant el mes de novembre, 14 alumnes del centre de Dia B de l’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell (EENSM). Els joves es traslladen als tallers de l’Escola d’Art i realitzen quatre sessions d’un taller de ceràmica decorativa.

Aquesta iniciativa va sorgir el curs passat i va ser una experiència molt enriquidora, segons les organitzadores. D’una banda es treballen eines d’expressió plàstica pel desenvolupament de certes habilitats com la psicomotricitat fina i la cognició. D’altra banda, augmenta l’atenció sostinguda, afavoreix el reconeixement d’imatges i potencia la creativitat. A més, també els beneficia fer aquesta activitat fora de l’entorn habitual, ja que fomenta la inclusió i la socialització amb noves persones i nous espais.

Aquests tallers es promouen amb l’objectiu que les persones ateses per l’EENSM participin activament i puguin gaudir de l’oportunitat de participar d’aspectes de la vida comunitària com la cultura en general i la ceràmica en particular.

Els resultats finals del taller serviran per decorar l’Escola durant el Nadal i després s’emportaran les peces de ceràmica a casa.

 

L’EENSM assisteix a les XVII Jornades Internacionals Barcelona Down

La directora dels serveis d’Impuls i d’EDES, Montse Seivane, i la responsable del servei Progrés, Maite Calzada, han viatjat a Barcelona per assistir a les XVII Jornades Internacionals Barcelona Down on diferents especialistes analitzen les necessitats actuals dels nens i joves amb síndrome de Down, i orienten sobre la manera més optima per satisfer-les

Durant aquestes Jornades, els dies 9 i 10 de novembre, s’han programat diferents taules on s’ha abordat el desenvolupament del nen des d’una perspectiva global i segons les diferents etapes vitals; s’ha presentat el Programa de salut i de desenvolupament per nens i nenes amb síndrome de Down sense mobilitats associades elaborat per la Fundació Catalana Síndrome de Down. A més a més, s’ha comptat amb la participació d’experts internacionals com la Professora María Soledad Cisternas Reyes, enviada especial de les Nacions Unides sobre discapacitat i accessibilitat y Premi Nacional de Drets Humans.

 

 

 

VI Congrés Estatal sobre Alteracions de la Conducta.

D’altra banda, professionals de l’EENSM també han participat en el “VI Congrés Estatal sobre Alteracions de la Conducta”, organitzat per Althaia i AMPANS sota el lema “Conducta i Autisme. De l’experiència a l’evidència” que s’ha celebrat a Manresa els dies 9 i 10 de novembre.

El congrés vol posar en relleu la necessitat d’avançar cap a pràctiques basades en l’evidència en l’avaluació i tractament de les conductes problemàtiques. A més a més, vol fer visibles models, enfocaments, estratègies i pràctiques basades en l’evidència que facin possibles canvis en els nostres sistemes de provisió de serveis i suports.

 

Els dies 27, 28 i 29 d’octubre, l'EENSM va participar un any més a la 39a Fira d'Andorra la Vella.

Com en anys anteriors, es van posar a la venda els productes "nadalencs" que confeccionen íntegrament les persones que treballen als tallers ocupacionals, Xeridell.

A banda d'aquests productes, també vam tenir disponible el Calendari 2018, un calendari ple de color i fet amb molt entusiasme per les persones ateses de l'escola.

Recordeu que aquests productes, i d'altres, també els podreu trobar als següents punts de venda:

  • Tallers ocupacionals, Xeridell, c. dels Barrers, 10, a Santa Coloma.
  • Botiges Carisma, de l'av. Fiter i Rossell, 67, d'Escaldes-Engordany, la de l'avinguda Verge de Canòlich, 96 de Sant Julià de Lòria i la de la Massana, av. Sant Antoni, 29.
  • Centre Comercial Andorrà (CCA), av. Meritxell, 92 d'Andorra la Vella
  • Roca & Ribes, av. Meritxell, 118, d'Andorra la Vella
  • Bar La Llacuna, c. Mossèn Cinto Verdaguer, 4, d'Andorra la Vella

 

L’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell (EENSM) va presentar ahir el calendari per al 2018 que s’ha elaborat amb la participació directa de les persones ateses. Sota el lema ‘Dibuixos de les 4 estacions. Vivim junts un any ple de colors’, el calendari recull diferents il·lustracions realitzades pels usuaris dels diferents serveis de l’EENSM.

El procés de treball va començar a l’estiu, moment en el qual els diferents serveis van triar l’estació de l’any sobre la qual farien els dibuixos. Durant un període de dues setmanes, els participants van poder elaborar les seves propostes que es van recollir en una exposició amb un total de 66 obres originals. Les 12 propostes que il·lustren el calendari que avui s’ha presentat es van seleccionar per votació popular dels participats i del personal.

La iniciativa s’emmarca en la voluntat de l’EENSM de fer partícips als usuaris dotant-los d’eines per, en aquest cas, explorar el seu costat artístic. El projecte ha tingut una bona rebuda entre els usuaris que amb molt entusiasme van elaborar les seves obres.

El calendari compta amb el patrocini de Reig Capital Group i amb la col·laboració de la dissenyadora gràfica de Jecom Disseny, Esther Rabassa, que ha maquetat i dissenyat el calendari.

Punts de venda

La recaptació obtinguda amb la venda d’aquest calendari es destina a finançar projectes del centre i, en aquesta ocasió, es destinarà a la festa de nadal de la residència l’Albó. Els exemplars es posaran a la venda a un preu de tres euros durant la Fira d’Andorra la Vella els dies 27, 28 i 29 d’octubre, a l’estand de l’EENSM ubicat a la carpa de les Associacions i també als següents punts de venda:

-     Tallers ocupacionals, Xeridell, c. dels Barrers, 10, a Santa Coloma.

-     Botiges Carisma, de l’av. Fiter i Rossell, 67, d’Escaldes-Engordany, la de l’avinguda Verge de Canòlich, 96 de Sant Julià de Lòria i la de la Massana, av. Sant Antoni, 29.

-     Centre Comercial Andorrà (CCA), av. Meritxell, 92 d’Andorra la Vella

-     Roca & Ribes, av. Meritxell, 118, d’Andorra la Vella

-     Bar La Llacuna, c. Mossèn Cinto Verdaguer, 4, d’Andorra la Vella

 

 

 

 

 

Representants de l’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell (EENSM) han presentat aquest cap de setmana a Sèrbia el model d’intervenció de la primera infància que la institució està desenvolupant al Principat. La presentació ha tingut lloc en el marc de l’Eurlyaid Conference, la conferència anual que reuneix a professionals del sector per parlar sobre la implementació d’aquest model que s’està estenent i consolidant a Europa.

Durant el congrés, la delegació andorrana ha exposat la seva experiència en la transformació cap a pràctiques d’atenció centrada en els entorns naturals dels infants, famílies i escoles bressol del país. Les encarregades de fer-ho han estat la directora del Servei d’Estimulació Precoç de l’EENSM, Montse Seivane, acompanyada de la neuropsicòloga Carolina Pastor i de la Dra. Margarita Cañadas, professora de la Universitat Catòlica de València i col·laboradora de l’EENSM.

Durant la seva intervenció, l’equip del centre va desgranar els desafiaments i estratègies que s’estan desenvolupant a Andorra per atendre als infants i les seves famílies en l’entorn natural, així com el suport i assessorament tècnic que es dóna des del Servei d’Estimulació Precoç de l’EENSM a les escoles bressol de responsabilitat pública.

Davant dels experts i professionals presents s’ha posat també en valor la importància de la col·laboració i la coordinació entre els principals agents d'interès i la implicació de les polítiques i recursos públics. En aquest sentit, és important destacar el suport del Ministeri d’Afers Socials del Govern d’Andorra que, amb les polítiques inclusives que està desenvolupant, està fent possible la implementació d’aquest nou model.

L’Eurylaid Conference 2017

L'Eurylaid Conference 2017 és una conferència europea en què diferents professionals en intervenció a la primera infància comparteixen les seves experiències. Enguany, sota el títol ‘Intervenció a la primera infància: per assolir els objectius de desenvolupament sostenible del nou mil·lenni’, la conferència ha abordat aspectes relacionats amb l'avaluació i intervenció primerenca.

 

 

Els dies 28 i 29 de setembre, 6 les persones ateses a l’Espai Verd dels tallers ocupacionals, Xeridell, vam realitzar una sortida al Parc Natural de la Garrotxa, amb visites a Molló Parc, la Fageda d’en Jordà i Camprodón, amb  l'objectiu de dotar de coneixements del l’entorn més proper, com l’ornitologia i a prendre consciència mediambiental de reutilització i rehabilitació com a filosofia i així estar preparats per veure altres entorns enriquidors relacionats amb la fauna pirinenca.

 

Han estat dos dies intensos i molt divertits que desitgem tornar a repetir.

 

             

Vols col·laborar amb nosaltres?

Carrer dels Barrers, 10 - AD500 Santa Coloma - Contacte